Currinckx (Proost Lierse) is duidelijk: ‘Hervatting zou schande zijn, Neutraliseren enige goede optie’

Wij gingen praten met Paul Currinckx (Team manager) van Proost Lierse, Lierse had een mindere start van de competitie en moet nu gaan achtervolgen. Paul denkt er het zijne van.

Het is gewoon onveilig voor iedereen die aan de organisatie van een wedstrijd meewerkt. Staff, bestuur, spelers en vrijwilligers.

Het argument dat ze getest worden houdt geen steek. In de pro League worden ze twee keer getest en daar heeft nog maar één club Covid kunnen buitenhouden.

En welk signaal geven we aan de publieke opinie als de cijfers de verkeerde kant opgaan en wij de competitie terug gaan opstarten?

En dan gaan ze ook dit seizoen afhandelen als een “normaal” seizoen??? Wij hebben exact één training voorbereiding gehad vanwege het besluit van de gouverneur van Antwerpen en de burgemeester van Lier. Dan worden er 5 wedstrijden op één maand gespeeld en ligt de competitie al sinds 9 oktober, en dus 4 maanden stil.

Als je dit een “normaal” seizoen vindt, en clubs die jarenlang werken om een deftige competitie uit de grond te stampen, er alles aan doen om een structuur op te zetten en die zware klappen krijgen door heel het Covid-verhaal aan hun lot overlaat, zal dit het einde zijn voor het futsal in België zoals we het kennen.

In het volleybal en handbal hebben ze de competitie al geneutraliseerd, de enige juiste beslissing. In het futsal zou dit ook moeten komen zodat clubs zich nu al kunnen richten op een hopelijk “normale” competitie volgend seizoen. Maatregelen nemen, organisatie op punt zetten, zodat we onze sponsors volgend seizoen WEL kunnen bieden waar ze recht op hebben enz…

Ik spreek voor alle clubs als ik zeg dat onze belangrijkste bekommernis de veiligheid van onze mensen, onbetaalbare vrijwilligers, is. Geen enkele club wil een zwaar zieke of zelfs erger op zijn geweten. Die verantwoordelijkheid mogen ze niet in onze schoenen schuiven. Net daarom was en is de solidariteit tussen de clubs zo groot..