PINTO (FP Aarschot) ‘Ik speelde nooit sterker dan nu’

Opmerkelijk verhaal bij FP Aarschot, de 43 jarige Ricardo Pinto verschijnt wekelijks in de samenvattingen van de club die toch een stevig oefenprogramma heeft.

Pinto: ‘Het was niet evident om het vertrouwen te behouden want ik speelde vanwege een irriterende blessure een zwak seizoen & net toen ik bijna op het juiste niveau was brak corona door, ik moet de club bedanken voor hun vertrouwen’

Waar ligt dan nu het verschil?

‘Ik ben 10 kg afgevallen en ben volledig mee in de visie van Bart Schapmans, hij weet wat hij aan me heeft.. misschien is dit wel de beste Pinto ooit, vroeger speelde ik op de actie maar nu laat of probeer ik toch andere beter te laten spelen.. mensen lachen wel soms maar dat maakt me niet uit.. zowel tegen Fc Eindhoven, Eisden als Auvelais heb ik laten zien dat iedereen mag komen, ik geniet van elke seconde en laat ons eerlijk zijn dit FP Aarschot had al 10 jaar geleden opgericht moeten zijn.. wat een fantastische club’

Wat is de ambitie van Aarschot?

‘Ik wil de titel maar de club heeft altijd de ambitie om top3 te spelen in deze sterke reeks, hier is een collectief gebouwd.. goed omkaderd, men kiest niet voor namen maar voor profielen.. kijk maar naar Yannick Rymenants, op een dwaalspoor bij Malle maar bij Aarschot gaat hij echt belangrijk worden, deze club maakt spelers en niet andersom’