Nieuwe Limburgse futsalclub

Een nieuwe futsalclub is geboren!

“K. Herk FC Futsal” is de naam.

Het begon allemaal in de Coronatijd met het mijmeren over het missen van het zaalvoetbal tussen Niels Willems en Mario “Marre” Hanssen.
Al snel werd duidelijk dat het gemis van het zaalvoetbal reeds een feit was en werd er al lachend over het opstarten van een nieuwe zaalvoetbalploeg gesproken.

Her en der werd er een speler aangesproken om te zien of er potentieel was om een ploeg te beginnen en al snel werd duidelijk dat er vele ex-ploegmakkers van Niels en Marre meer dan interesse hadden om opnieuw samen te werken.

Aangezien de meeste van deze spelers en Niels en Marre een band hebben met K. Herk FC werd zo al snel de link gelegd en werden er verkennende gesprekken opgestart met K. Herk FC, onmiddellijk bleek dat de voorzitter van K. Herk FC en het bestuur hier wel de meerwaarde van in zagen.

De gesprekken werden uitgebreid en er werden duidelijke afspraken gemaakt over het opstarten van een zaalvoetbalploeg onder de vleugels van K. Herk FC.

K. Herk FC Futsal werd geboren, een unicum in onze streek dat een veldvoetbalploeg een zaalvoetbalploeg op niveau onder zijn vleugels neemt of zich hiermee uitbreidt.

Niels en Marre hun werk kon beginnen, spelers werden aangetrokken, partners medewerkers werden gezocht, al snel bleek dat velen hun schouders onder dit project wilden zetten.
Kristof Meykens zal volledig vrijwillig de ploeg op sportief vlak met raad en daad bijstaan, Ludo Knaepen zal de taak van schatbewaarder van K. Herk FC Futsal op zich nemen. Seppe en Jens Willems zullen de taak van afgevaardigde en tijdswaarnemer verzorgen.

Naast ancien Niels Willems zette ook Tom Mignolet (ex RSC Koersel) en Ruben Wijgaerts (ex Beverlo) hun “handtekening” onder dit project, dit aangevuld met zeer beloftevolle spelers zoals Bram Knaepen, Jarne Schepers, Jakobus Peeters, Mathias Stoffelen, Dries Vernijns en Robin Roussard maakt dat het team al snel klaar was.
Het team zal onder leiding staan van Marre Hanssen.

K. Herk FC Futsal zal komend seizoen starten in de interprovinciale reeks (3e nationale van voorheen) van de KBVB.
De thuiswedstrijden zullen op vrijdagavond om 21 uur worden gespeeld in sporthal “De Koekoek” in Halen.
K. Herk FC Futsal wordt een onbezoldigde vriendenploeg met als betrachting er elke vrijdag een zeer leuke vrijdag van te maken zowel op als naast het veld, doch dit te koppelen aan sportieve resultaten.

Uiteraard zijn we steeds op zoek naar extra medewerkers en partners om van dit project een succes te maken.

Indien u interesse heeft om ook uw schouders onder dit project te zetten kan u geheel vrijblijvend contact opnemen met Niels en/of Marre of een email sturen naar futsalherk@outlook.com

Wij hopen u massaal te mogen verwelkomen in onze thuishaven “De Koekoek” te Halen voor onze thuiswedstrijden.

Blijf ons vooral volgen op onze sociale media zodat u niets hoeft te missen van dit prachtige project.

Sportieve groeten,
K. Herk FC Futsal