S.EL HAOUAL (T1- FT BORGERHOUT): ‘KAMPIOEN SPELEN IN 2DE NATIONALE’

S.EL HAOUAL (T1- FT BORGERHOUT): ‘KAMPIOEN SPELEN IN 2DE NATIONALE’

Vertel eens hoe heb jij de afgelopen weken zonder zaalvoetbal beleefd?

Leven zonder zaalvoetbal dat was voor mij wel even afkicken, ik ben namelijk geboren met een bal en als ze dat dan van je afnemen tja.. maar uiteindelijk gaat gezondheid boven alles, ik ken mensen uit mijn omgeving die al familie hebben moeten afgeven aan dit rotvirus.. daar sta je wel bij stil en dan besef je hoe dichtbij het wel is.

Vind je beslissingen die genomen zijn van bovenaf de juiste (eindklassement,..)

Deels kan ik de beslissingen wel begrijpen en vind ik ze terecht, behalve het feit dat er geen sprake was van degradatie. Er zijn ploegen die echt hard gewerkt hebben een heel seizoen lang om over te kunnen gaan naar 1ste nationale. Dit had beter georganiseerd kunnen worden naar mijn mening.

Welke transfers zijn er op komst (inkomende/uitgaande) bij jullie club ?

Er zijn inmiddels 5 topspelers bijgekomen die mee aan de top speelde in tweede nationale en dan als kerst op de taart.. topper Abdelhak El Ghaadaoui die ons team komt versterken. Op deze manier hoop ik mijn ambitie waar te maken, maar ik blijf alert.. in het Futsal weet je maar nooit.

Wat zijn de persoonlijke ambities van Samir El Haoual ?

Mijn eerste ervaring als coach was bij het nationale team van Marokko, zo heb ik ook het WK meegemaakt, wat een ervaring ! Sindsdien is mijn liefde voor het coachvak alleen maar gegroeid, eenmaal terug thuis ging ik aan de slag als coach van Beringen in 1ste nationale en hebben we tot het einde meegedraaid in de top4.. door omstandigheden is de pleg gestopt en heb ik bewust gekozen om verder te gaan in 2de nationale omdat ik toch wel gek ben op uitdagingen. Het is voor mij een ware kick om achteraf terug te kunnen kijken en te zeggen dat ik toch iets verwezenlijkt heb.

Op dit moment is mijn doel kampioen spelen met Borgerhout en direct doorknallen naar 1ste nationale, Borgerhout en de link criminaliteit worden te vaak naar boven gebracht in de media terwijl Borgerhout een stad is met enorm veel talent en dat werd tot nu toe te weinig naar boven gebracht.

Voetbal is een sport dat veel mensen bij elkaar brengt.. ongeacht religie of nationaliteit, uiteindelijk gaat het bij iedereen om hetzelfde, plezier maken en zoveel mogelijk doelpunten scoren !

Wie was voor u de beste speler van de afgelopen competitie in ons land ?

Omar Rahou zonder twijfel, een jongen met zo veel ambitie, talent, inzicht, sterk aan de bal.. hij kan echt in zijn eentje voor een verschil zorgen en dat is niet veel spelers gegeven/ Hij nam ook deel aan mijn jaarlijks topfutsaltornooi en heeft daar hele mooie dingen laten zien, niet voor niets kreeg hij de prijs mee naar huis voor beste speler.

Als je 1 Belg kan halen ongeacht het budget, wie is dat dan ?

Omar Rahou en Aziz Hitou, wie wil deze spelers niet?

Waar staat Futsal Team Borgerhout over 2 seizoenen?

Dan hoop ik actief te zijn in 1ste nationale met Borgerhout en mee te strijden voor de titel, Borgerhout zoals het vroeger was in mijn tijd !

Sfeer, beleving, volle zalen, power,.. als ik denk aan die tijd.. helaas is dit sterk afgenomen, dit wil ik terugbrengen in Antwerpen !

Futsal op internationaal niveau staat zo hoog, prachtig om te zien. Ik hoop oprecht dat Belgie zal volgen !