Luc Nys (Manager ARB Hamme): “Ja, deze crisis zal wegen op de transermarkt”

Luc Nys (Manager ARB Hamme): “Ja, deze crisis zal wegen op de transermarkt”

Het coronavirus legt het futsal nog minstens een paar weken plat. Nadien is het nog maar de vraag of er überhaupt nog gevoetbald wordt, en dus richten wij onze blik tijdens deze break voorzichtig al eens op volgend seizoen, wij gingen praten met Luc Nys, manager van ARB Hamme (2de nationale)

De vraag van 1 miljoen ? Wat is volgens u de enige juiste manier om de competitie te laten eindigen in deze corona crisis ?

Zo zien we pas hoe relatief het Futsal spelletje eigenlijk maar is… laat ons dus in de eerste plaats hopen dat er heel snel een vaccin zal gevonden worden zodat we de reeds dramatische cijfers van doodzieke en overleden mensen kunnen stoppen!
En als dat achter de rug is en we terug vooruit kijken ben ik van mening dat gelijk welke beslissing er genomen zal worden, er altijd benadeelden zullen zijn. Dit zal zo zijn in het Futsal zoals in alle andere sporten, maar ook voor velen in de maatschappij buiten de sport.

Stelling: “De KBVB moeten blindeling het verhaal in de basketwereld volgen” Wat is uw mening ?

Volgens mij de meest eerlijke (en het dichts aanleunend bij het reglement) is: competitie afsluiten. Eindrangschikking op basis van huidig klassement of op basis berekening zoals in de basketwereld. Vervolgens heb je 3 kampioenen in tweede en 2 dalers in eerste.
Dan (volgens mij het dichtste bij het reglement) is kampioenen gaan over en dalers zakken. 1 ploeg meer in eerste volgend seizoen.
Wat ook zou kunnen (afhankelijk of er nog tijd voor zal zijn): verkorte play-off met voorlaatste uit eerste en 3 kampioenen. Trekking 2 matchen heen en terug en winnaars naar eerste. Verliezers in tweede. Laatste in eerste zakt en tweedes blijven in tweede.

Gaan clubs de gevolgen dragen van de vele ondernemers die momenteel op het randje van de afgrond staan ?

Het is nu al duidelijk dat deze crisis gevolgen zal hebben voor onze economie en mogelijk dus ook voor onze partners. Het is echter te vroeg om hierop vooruit te lopen, dat is nog wat koffiedik kijken momenteel. Hoe dan ook steken we niet onder stoelen of banken dat het voor iedereen een impact zal hebben dus ja ook voor FP VEIDEC ARB Hamme. Wat er ook zal gebeuren, wij zullen onze visie aanhouden en de tering steeds naar de nering zetten.

Heeft deze situatie een impact op jullie transferpolitiek ?

We zijn nog steeds een jonge club die moet groeien en zullen dat de komende jaren ook nog blijven. We zullen er ook alles aan doen om te blijven groeien, maar stelselmatig en niet overhaast. Op alle vlakken.

Met welke woorden wilt u graag afsluiten ?

Als afsluiter wil ik eindigen met aan ALLE mensen die er dagelijks voor zorgen dat we vrij normaal kunnen verdergaan (en dat zijn er veel!) een welgemeende dank u te zeggen.
En tot slot waar ik mee begon: laat ons uit de grond van ons hart hopen dat de wetenschap snel een vaccin vindt dat deze pandemie kan stoppen. In afwachting moeten we met z’n allen de regels respecteren zodat de besmettingen tenminste vertraagd worden.

Foto: IVAN PLETTINCKX PHOTOGRPAHY