Lieven Baert (Manager FP Halle Gooik): “Competitie zomaar afsluiten? niet aan de orde”

Lieven Baert (Manager FP Halle Gooik): “Competitie zomaar afsluiten? niet aan de orde”

Het coronavirus legt het futsal nog minstens een paar weken plat. Nadien is het nog maar de vraag of er überhaupt nog gevoetbald wordt, en dus richten wij onze blik tijdens deze break voorzichtig al eens op volgend seizoen, wij gingen praten met Lieven Baert, manager van topclub FP Halle Gooik.

De vraag van 1 miljoen ? Wat is volgens u de enige juiste manier om de competitie te laten eindigen in deze corona crisis ?

Eerst en vooral denk ik dat het belangrijk is dat wij net als alle andere mensen ons focussen op het gezond blijven en naleven van de maatregelen. Als amateur/profclubs staan wij niet boven de gezondheid of de maatschappij. We kijken met zen allen uit naar het opnieuw op gang trekken van het normale leven. De normale dingen gaan we nu zeker en vast meer van genieten.

Stelling: “De KBVB moeten blindeling het verhaal in de basketwereld volgen” Wat is uw mening ?

Een competitie afsluiten die niet afgesloten is, is niet aan de orde. Afhankelijk van het tijdstip van afloop van deze moeilijke periode kunnen we competitie, hetzij volledig hetzij in een verkorte versie afwerken, zowel voor de bekercompetitie als de reguliere competitie. Dit kan bv in de vorm van verkorte playoffs. Ook voor mogelijke stijgers en dalers tussen 1e en 2e nationale is het van belang dat wanneer het kan deze wedstrijden van start gaan, eventueel zelfs zonder publiek. Belangrijk is hierover ten gepaste tijde met de KBVB en de Lenf in overleg de nodige afspraken te maken.

Gaan clubs de gevolgen dragen van de vele ondernemers die momenteel op het randje van de afgrond staan ?

De clubs gaan komend jaar zeker en vast de gevolgen van deze crisis voelen. De bedrijven gaan een zware afrekening van deze crisis krijgen en bijgevolg minder in staat zijn om onze clubs te ondersteunen. Ik vrees dat voor spelers en clubs er een zeker een mindere periode aankomt als gevolg. Daarnaast kunnen we nu als clubs net deze bedrijven gaan helpen door ons multiplicatie-effect. Wij brengen partners en een gemeenschap samen en kunnen zo ook onze bijdrage leveren om bedrijven te helpen.

Heeft deze situatie een impact op jullie transferpolitiek ?

Wat onze transferpolitiek betreft is dit te vroeg om daarover beslissingen te nemen. Na afloop van de playoffs kunnen we daarover meer vertellen maar het is duidelijk dat Halle-Gooik dezelfde weg inslaat die het ingeslagen is met de verjonging van ons team.