Niels Jeurgen(Full Genk):’We staan niet waar we gehoopt hadden te staan’

Niels Jeurgen(Full Genk):’We staan niet waar we gehoopt hadden te staan’

Liggen jullie op schema voor jullie doelen te bereiken voor het einde van het seizoen?

We kende een afwisselende heen ronde. Door dat we vaak gelijkspeelden(4 keer). Vaak verloren we punten in de laatste min of soms zelfs seconden van de match? We staan niet waar we op gehoopt hadden. Voor de aanvang van het jaar mikte we op een top 3 plaats. Door dat deze reeks zo aan elkaar gewaagt is de kloof met de top 3 nog steeds te dichten. Enkel zullen wij dan een foutloos parcour moeten afleggen in de terug ronden (en dat is makkelijker gezegd dan gedaan in deze competitie met veel goed voetballende ploegen.

Ben je eveneens op schema voor je persoonlijke doelstellingen?

door 2 kwetsuren heb ik slechts één match in de heen ronden kunnen pakken tegen Aarschot, beide kwetsuren liep ik op bij de veldvoetbal. Eerst was er een scheur in de buitenste knieband (3weken uit) en nadien had ik een spiraalbreuk van 2 middenhandsbeentjes (10 weken uit en een operatie). Afgelopen week heb ik dan ook pas mij terug keer gemaakt tegen Tongeren. Buiten het feit dat ik veel meer matchen had willen keepen ben ik toch tevreden dat ik 2 matchen beslissend heb kunnen zijn. Hopelijk kan ik blessuren vrij mee werken aan de inhaalrace richting top 3.

Hoe ziet de toekomst eruit voor jouw?

op dit moment geniet ik gewoon weer van match tot match. Ik ben niet bezig met volgende week, volgend jaar. Ik geniet terug van het spel dat ik 10 weken heb moeten missen. Al kan ik niet weg steken dat ik op 27 jaar nog steeds vol sportieve ambitie zit. Dus wil ik zoals elke sporter deze sport uitvoeren op zo een hoog mogelijk niveau. Ik zelf kijk er naar uit om in 1ste nat. te kunnen keepen en hoop dat dit samen kan met mijn huidige club.

Welke ploeg gaat er volgens jouw kampioen spelen en waarom?

Na een aantal jaar top 3 zal het wellen dan uiteindelijk dit keer wel lukken. Als wij niet 1ste kunnen worden gun ik het wellen wel vooral door hun constant prestaties over de laatste 4 jaar.

Welke tegenstander(een speler) heeft het meeste indruk op jouw gemaakt
tijdens de heen ronde?

Als ik i.p.v. een speler een trainer zou mogen kiezen zou dit Raf Verjans(trainer van Wellen) zijn. Vooral door zijn drive aanwezigheid in de match. Kan deze trainer elke ploeg beter laten spelen (ook zijn mensen kennis en tactische richtlijnen zijn van een hoog niveau) Als het over een spel gaat kan ik niet anders dan mijn collega doelman Jordi Decoster (Pipo Hoeselt) zeggen. Dankzij zijn uitstekende vorm heeft Pibo Hoeselt veel moeilijke matchen kunnen winnen in de laatste min. Zijn ervaring en kwaliteiten komen goed tot hun recht in de jeugdige ploeg van Pibo.