Maxime Van de Paer(Pibo Hoeselt): ‘De beste speler loopt bij ons rond’

Maxime Van de Paer(Pibo Hoeselt): ‘De beste speler loopt bij ons rond’


Foto genomen door: Dominique Vaes

Liggen jullie op schema voor jullie doelen te bereiken voor het einde van het seizoen?

We zijn nog op de 3 fronten actief waar we bij de start een doel van maakte: competitie, beker van Limburg, beker van België U21. Alhoewel we in de competitie toch een paar kostbare punten verloren, al dan niet terecht, staan we waar we nu staan en dat is zeker niet zo slecht. In de beker van Limburg mogen we ons binnenkort meten met eersteklasser Renolim Borgloon dus dat wordt een echte test. En bij de U21 heb ik de eer gekregen van coach en goede vriend Cédric Schraepen om de ploeg te leiden, deze beker wil ik dan ook na 2 verloren finales op rij méér dan ooit winnen!

Ben je eveneens op schema voor je persoonlijke doelstellingen?

Persoonlijk vind ik mezelf een iets minder seizoen draaien (qua statistieken) dan vorig jaar. Ik denk dat dat komt omdat we als ploeg veel beter spelen en omdat de tegenstanders mij kennen. Maar zolang we dit niveau als team blijven behalen maken goals of assists niets uit!

Hoe ziet de toekomst eruit voor jouw?

Ik heb vorige week mijn woord gegeven voor nog een jaartje Pibo! Ik speel nog maar anderhalf jaar zaal en heb nooit in de jeugd gespeeld, ik vind het dus ook wat te vroeg om een stap hogerop naar eerste klasse te zetten. In Pibo geven ze mij de kans en het project is top, zie er dus ook het nut niet van in om eventueel elders te spelen in dezelfde reeks.

Welke ploeg gaat er volgens jouw kampioen spelen en waarom?

De top 6 staat nog steeds op 5 punten van elkaar. Een kampioen aanduiden is dus onmogelijk. Wat ik wel jammer vind is dat de kampioen niet rechtstreeks promoveert, maar wel samen met de 2e play-offs moet spelen tegen de andere reeksen. De moeilijkste wedstrijd van de heenronde vond ik in Houthalen, benieuwd wat dat thuis in Hoeselt gaat geven!

Welke tegenstander(een speler) heeft het meeste indruk op jouw gemaakt tijdens de heen ronde?

Als pivot zijnde vond ik de laatste man van Houthalen, Imad Kaddouri, zeer sterk. Ook vind ik het niet erg dat verdediger Younes Achter terug weg is bij Full Genk. Maar de beste speler van de reeks loopt toch bij ons rond: Thibeau’ke Dochez. Hoe ver hij staat op die leeftijd is ongezien en als hij afwezig is merken we het verschil, dus voor mij is hij de beste! Alleen jammer dat hij soms vriendinnen boven vrienden kiest… .Ik wens alle ploegen een goede terugronde toe & dat de besten mogen winnen!