Karim Bachar (FT Antwerpen): ‘We mogen spreken van een succesvolle start!’

Karim Bachar (FT Antwerpen): ‘We mogen spreken van een succesvolle start!’

Hadden jullie een seizoenstart als deze verwacht?

We hadden dit zeker gehoopt, maar uiteindelijk moesten we het ook nog waarmaken. We hebben ook kunnen merken dat we het soms heel lastig hadden tegen de voorbije tegenstanders. Heel wat ploegen hebben zich versterkt in onze competitie wat een positieve zaak is. Daarnaast hebben we na onze prachtige stage in Tanger ook nog de supercup en Benelux beker gewonnen. We mogen dus zeker spreken van een succesvolle seizoenstart.

Wat gaan jullie doen om deze resultaten te behouden? Welke kwaliteiten heb je nodig om te staan waar jullie nu staan?

In de sport zijn er geen geheimen. We moeten ervoor trachten te zorgen dat we tactisch, fysisch en mentaal in orde zijn en blijven. Een team zijn en blijven in zowel goede als in moeilijke momenten en zo trachten onze gezamenlijke doelstellingen te behalen. Zoals altijd zullen we dus steeds hard werken van week tot week om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen. Uiteindelijk is het in deze competitieformule vooral belangrijk om te pieken naar het einde van het seizoen waar de play-offs bepalend zijn. Daarnaast is er een bekercompetitie waarvan elke ploeg beseft dat dit de kortste weg is naar een prijs.

Komen er nog eventuele winter transfers?

We zijn met deze groep gestart en willen dan ook met deze ganse groep het seizoen afsluiten. We hebben in het tussenseizoen een aantal versterkingen binnen gehaald die in combinatie met de spelers die er al waren zorgen voor een sterk geheel waar bepaalde tegenslagen moeten kunnen worden opgevangen. Daarnaast staat onze jeugdwerking centraal waar we steeds trachten te zorgen om plaatsen te voorzien voor doorstroming naar ons eerste elftal.

Zijn Jullie in staat om Halle-Gooik van de titel te houden?

Net als een aantal andere ploegen zijn wij in staat om het Halle-Gooik moeilijk te maken. Zij waren en blijven uiteraard de grote favoriet. Ze hebben nu een mindere periode gehad mede door blessures maar ik ben er zeker van dat ze er terug zullen staan. Maar het mooie aan sport is dat er geen zekerheden zijn.