Thibeau Dochez (Pibo Hoeselt): ‘Ons doel? zo hoog mogelijk eindigen!’

Thibeau Dochez (Pibo Hoeselt): ‘Ons doel? zo hoog mogelijk eindigen!’

Zou jij de topschutter van dit seizoen kunnen worden in 2de nationale?

Dat is zeker geen doel voor mij. Plezant om nu even bovenaan deze stand te staan, maar het voornaamste is dat de ploeg goed draait en dat we een perfecte start hebben kunnen nemen.
We bekijken wedstrijd per wedstrijd, en dat doe ik ook. Maakt echt niet uit in onze ploeg wie er scoort, momenteel loopt het vlot bij mij, maar we hebben verschillende jongens die makkelijk de weg naar doel vinden zoals Maxime (Van de Paer), Glenn (Vaelen) en Thibo (Hawinkel). Zolang we als ploeg vlot kunnen blijven scoren is het prima voor mij. Scoren is fijn maar een assist voelt even goed, en een overwinning is elke week weer opnieuw het belangrijkste doel.

Grootste concurrent in race naar topschutterstitel?

Vele spelers komen in aanmerking, je hebt vaste waarden zoals Naser (Skeric) en Niels (Willems), de broers Abbou scoren ook altijd veel, maar hopelijk komt uiteindelijk toch de topschutter uit Pibo. Dat zou betekenen we vlot zijn blijven scoren en dat het dus goed is blijven draaien tot op het einde van het seizoen.

Stel dat Pibo promoveert, blijf je bij de club?

Pibo is echt wel mijn club. We spelen met een jonge groep vrienden, de sfeer is prima, de ambitie is er om te promoveren en uiteraard wil ik graag met deze ploeg de volgende stap zetten.

En stel ze promoveren niet en je bent topschutter geworden van het seizoen, blijf je dan ook bij Pibo Hoeselt als er interesse is van een club in een hogere reeks?

Nog veel te vroeg om daar over na te denken. Zoals gezegd, ik ben een echte Pibo-man, zit hier goed en kan hier ook nog veel progressie maken. We gaan nu focussen op de volgende wedstrijden en proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Daarna zien we wel weer.

Is er al interesse van andere clubs?

Ga hier een mijn joker inzetten…! Uiteraard vallen de goede resultaten van PIBO op bij vele clubs, en zijn jonge, Belgische spelers zijn altijd interessant voor vele clubs. Laat ons maar zeggen dat vele Eerste-Nationalers weten waar Hoeselt ligt.

Was jij altijd een koele kikker voor doel? Kan je tips geven?

Ik was niet echt een vlotte doelpuntenmaker, eerder een aangever. Maar de vele trainingen, zowel bij Pibo als bij de nationale U19 ploeg hebben toch die scherpte wel bijgebracht. Je leert echt wel veel van trainers zoals Luca (Cragnaz), Karim (Bachar) en Geert (Lambeets). Ze focussen op scherpte en ook op training wordt er op aangedrongen om altijd en bij elke oefening te willen scoren. Dat neem je mee naar de wedstrijden en werpt nu zijn vruchten af.


Zijn jullie tevreden over competitiestart?

Uiteraard, moeilijk om niet tevreden te zijn met 15 op 15. Maar elke wedstrijd in 2de nationale B is moeilijk, en dus moeten we gewoon hard blijven werken en elke week opnieuw erg scherp aan de aftrap komen.

Waar ligt de ambitie?
Zoveel mogelijk wedstrijden winnen en dan zien we wel waar we uitkomen. Er is geen enkele druk, alles kan en mag maar niets moet.

Welke club is sterker en voor welke spelers uitkijken?

FP Aarschot is een nieuwe club met veel ambitie, dus daar verwachten we wel veel van. Maar ook Meeuwen is verrassend sterk gestart, net als FB Houthalen. Ik denk dat er vele sterke clubs in deze reeks zitten. Ik hoorde net dat Younes Achter naar Full Genk komt, dat is uiteraard een erg sterke speler. Maar in elke club lopen er wel een paar sterke spelers rond, dus moeilijk om specifieke namen te noemen. Ik hoop dat iedereen bij ons het niveau van de competitiestart kan aanhouden, dan kunnen we ver geraken en veel ploegen doen verschieten, maar we zien wel.