Niels Willems (Zvc United Beverlo):’de vos verliest zijn haren maar niet zijn streken.’

Niels Willems (Zvc United Beverlo):’de vos verliest zijn haren maar niet zijn streken.’


Zou jij de topschutter van dit seizoen kunnen worden in 2de nationale?

Ja ik zou dat kunnen worden. Ik ben het de afgelopen 2 jaar ook geweest. Maar dan moet ik natuurlijk wel fit blijven en dan zien we wel.Zoals Coach Papanicolao ooit zei ” de vos verliest zijn haren wel maar niet zijn streken ”

Wie gaat de grootse concurrent worden in de race naar de topschutters titel?

De grootste concurrent voor de topschutters titel dat kunnen er veel zijn. Er zijn vele spelers die veel scoren zoals een Skeric , Dochez, Achadoud … . Dus fit blijven en scoren is de opdracht en dan zien we wel waar we uitkomen.

Stel ZVC United Beverlo promoveert,blijf je bij de club? En stel ze promoveren niet en je bent topschutter geworden van het seizoen, blijf je dan ook bij ZCV United Beverlo als er interesse is van een club in een hogere reeks?

Als we met Zvc United Beverlo zouden promoveren dan stopt het verhaal voor mij. Dat heb ik vorig jaar ook gezegd. Moesten ze niet promoveren en ik krijg aanbiedingen uit 1e dan zou ik daar niet op in gaan. Mijn tijd in 1e heb ik gehad. En in Beverlo is het super! Goede sfeer , goed bestuur en zeer leuke groep om mee te werken. Bovendien is 2de met al die Limburgse ploegen ( buiten Aarschot) ook veel leuker qua verplaatsingen. Als ik zaterdags om 4.30 moet werken speel ik liever op een vrijdag in Hoeselt of Wellen dan in bv. Morlanwelz.

Was jij altijd al een koele kikker voor doel?

Goh een koele kikker. Ik heb altijd wel mijn goaltjes meegepakt. Zowel in 1e als nu in 2de. Maar nogmaals als mijn teammaats het werk niet opknappen waar ik steken laat vallen omdat ik aanvallend denk zou ik nooit zoveel goalen maken. Dus alle credits naar mijn (ex)-ploegmaats

Kan jij ons wat tips geven?

Een tip geven is moeilijk. Je moet er staan of komen. En je moet op goal durven trappen. Sommigen willen de bal erin dribbelen. Ik trap veel op goal en dan vliegt de bal wel eens een keer meer binnen.

Is er al interesse in jouw van andere clubs?

Ja er is al interesse van een paar clubs. Maar uit respect voor die ploegen ga ik geen namen noemen. Maar ik voel me goed in Beverlo dus ik focus me daar volledig op en wat er daarna gebeurd zullen we wel zien