Appie Marouane (FP Aarschot): ‘Wie spreekt er van stap terug?’

Appie Marouane (FP Aarschot): ‘Wie spreekt er van stap terug?’

Appie Marouane, proficiat met je transfer naar FP Aarschot, je bent geen onbekende in ons land toch?

Appie: ‘Bedankt! Klopt, ik heb mooie tijden beleefd bij Bocholt en o.a Real Noorderwijk & zelfs Proost Lierse. Ik ben tevreden dat ik terug in Belgie aan de slag kan’

Wat liep er mis bij Apeldoorn dat je de club wou verlaten?

Appie: ‘Ik had een mooi seizoen bij Apeldoorn met een topkern, alleen bij de omkadering kon het beter. 2 x halve finale behaald met Apeldoorn in zowel beker als competitie is natuurlijk niet slecht’

Maar waarom dan Aarschot, een stap terug?

Appie: ‘Bij Aarschot gaven ze mij direct het gevoel dat ik hun topprioriteit was, veel meer kan ik er niet over zeggen.. soms klikt het & ik kende natuurlijk Bart Schapmans al van bij Noorderwijk & Lierse, ik heb veel respect voor hem.. bovendien overal waar hij komt zet hij een succesverhaal neer’

Maar je gaat wel naar 2de nationale?

Appie: ‘Ik wil mij altijd verbonden voelen aan een project, de mensen daar hebben mij een mooi voorstel gedaan & het is aan hun omdat nu waar te maken. Met Aarschot wil ik zo snel mogelijk naar 1ste nationale, ik wil hier niet spreken van een stap terug..’

Is de club daar klaar voor, men spreekt over een top-6 in het eerste seizoen ?

Appie: ‘Ik ken de coach & die komt niet voor plaats 2 & eerlijk ikzelf ook niet.. natuurlijk zal het zwaar worden.. ik ken 2de nationale vanuit mijn tijd bij Bocholt, elke week is een finale maar als we elke week kunnen trainen en niet al te veel pech hebben onderweg zullen we zeker meedoen’

Ok, de coach & jij geloven er in, maar wat met de rest van de kern?

Appie: Ik geloof ik onze kern.. Ze hebben echt goed werk geleverd, ik ken natuurlijk nog niet iedereen.. Elke speler heeft er zijn verhaal & honger om het tegendeel te bewijzen. Een goeie mix van ervaring zoals Amin Nyali (NL International) met jonge jongens die zich moeten bewijzen en dan natuurlijk die kleine Portugees (Pedrinho).. ik weet niet waar ze hem gehaald hebben maar het is een woelwater dat veel teams pijn zal doen’

Jullie zijn wel heel erg actief op sociale media?

‘Ja het heeft zen voor en zen nadelen.. Ik vermoed dat ze bij FPA naar het Spaanse model van LNFS kijken, daar zijn ze er ook heel hard mee bezig. Kijk veel clubs in Nederland houden de beelden intern omdat ze bang hebben dat clubs zo hun spelers sneller komen halen.. langs de andere kant lopen ze heel wat promotie mis door niets te posten op facebook en instagram, bij Aarschot pakken ze dat goed aan denk ik’

Ok Appie bedankt voor dit gesprek en veel succes volgend seizoen !

Foto: Oliver dom Photography