Dirk Arnoets (Voorzitter FP Aarschot): ‘Know-how is aanwezig, de rest zal volgen..’

Dirk Arnoets (Voorzitter FP Aarschot): ‘Know-how is aanwezig, de rest zal volgen..’

De start van een mooi verhaal, dat zou het moeten worden als wij Dirk Arnoets moeten geloven. Wij waren aanwezig op de persconferentie van Futsal Project Aarschot en gingen na afloop met hem het gesprek aan.

Dirk, je zat 15 jaar lang bij FS Gelko Hasselt in het bestuur en won er zelfs de beker van Belgie. Waarom nu terug starten van 0 in Aarschot?

Zaalvoetbal zit in mijn bloed, en starten van 0 is het zeker niet, we treffen al een tijdje de nodige voorbereidingen. Voor mij was het alleen een ‘Go’ als ik de juiste mensen mee kon krijgen in dit verhaal, dat is zéker het geval & neem daar nog bij dat de reactie vanuit de Aarschotse bevolking énorm positief was. Dat zag je nogmaals bij de persvoorstelling van gisterenavond.

Maar je keert 1ste nationale de rug toe (voorlopig), ga je dat niet missen als absolute futsal liefhebber?

Ik heb mooie en minder mooie tijden beleefd in Hasselt, met de bekerwinst tegen FP Halle Gooik enkele seizoenen geleden als hoogtepunt. Na 15 jaar was het welletjes in Hasselt, ik wil de mensen met wie ik het samengewerkt heb bedanken voor het vertrouwen en wens hun het allerbeste in de toekomst, ik heb er vrienden gemaakt voor het leven..

Wat was je dieptepunt in de tijd bij FS Gelko Hasselt?

Het vertrek van sterspeler Gonzalo Galan Carsi naar FP Halle Gooik, hij haalde de beker van Belgie binnen voor Hasselt maar vertrok naar de verliezende finalist, ik had hem persoonlijk naar Belgie gehaald en heb een goede band met hem. Zijn vertrek kwam hard aan.

De voorstelling in het stadspark van Aarschot was een succes, had je dit verwacht?

Ons verhaal klopt & er is al hard aan gewerkt, partners overtuigen is nu ons eerste werk maar van de opkomst zijn we echt onder de indruk.

Waarom Futsal ‘Project’ Aarschot?

Heel simpel, in dit verhaal punten aan bod die wij willen realiseren, wedstrijden winnen is niet het enige wat telt voor ons. Onze kernpunten zijn o.a:
– Attractief & aanvallend zaalvoetbal brengen & zo mensen naar de zaal lokken
– De samenwerking aangaan met lokale veldvoetbalcubs
– Jongeren stimuleren om zinvol te bewegen dit in samenwerking met scholen en jeugddiensten.
– Mensen met beperkingen kansen geven om te proeven van deze prachtige sport

Jullie starten onmiddellijk in 2de nationale, hoe kan dat?

Als je de juiste mensen samenbrengt kan alles, wij hebben ambitie & die steken we niet onder stoelen of banken.

Wat is die ambitie dan? Onmiddellijk naar eerste nationale?

Het eerste seizoen willen wij rustig meedraaien en stabiel worden op en naast het veld. Het seizoen dat daar op volgt willen we meespelen voor promotie, wij zijn ambitieus maar ook realistisch.

Volgt er een toptransfer?

Laat ons zeggen dat er eerst een uitstekende coach aangetrokken moet worden die mee wilt leven in dit hele verhaal. Vervolgens gaan we op zoek naar spelers.

Jullie hameren op structuur, wat is de reden?
Een club moet je gaan leiden als een topbedrijf, hier zijn ondertussen de juiste mensen voor aangetrokken.

Hoe staat het met jeugdopleiding?

Jeugd is voor ons heel belangrijk, wij starten met zekerheid met een u15, u17 & u21 reeks. Dit gedeelte zal mijn zoon mee onder zijn hoede nemen, hij heeft bakken ervaring in talentbegeleiding via zijn popuaire Streetsoccer Belgium Academy. Doorstroming van onze jeugd + kwalitatieve trainers zijn belangrijk voor ons

Tot slot, waar staat FP Aarschot over 3 jaar?

In 1ste nationale, the sky is the limit !

Veel succes Dirk !

FOTO: OLIVER DOM PHOTOGRAPHY

DIRK ARNOETS MET AANWINST ‘NERMIN’ (FS GELKO HASSELT)