Amin El Alji: “Elke week is een gevecht, maar zo hebben we het graag”

Amin El Alji: “Elke week is een gevecht, maar zo hebben we het graag”

Interview topschutter Amin El Alji (19 doelpunten)

Had je verwacht topschutter te zijn dit seizoen?

Amin:

Ik had niet verwacht topschutter te zijn al weet ik wel dat ik een neusje voor de goal heb. Zolang ik hard werk en plezier blijf houden haal ik er zeker nog meer uit. : het seizoen duurt nog heel lang. Er komen nog veel wedstrijden aan en wij scoren niet zoals malle beerse of een halle gooik elke wedstrijd meer als 6 keer. Wij moeten elke wedstrijd als team keihard werken en dan na 40 minuten zien waar het schip strand.

 

Heb je nog persoonlijke doelstellingen die je dit seizoen wilt behalen?

Amin:

Doelstelling persoonlijk is om nog tactisch en verdedigend sterker te worden. Verder wil ik nog 15 doelpunten maken zodat ik het team kan helpen om ons te handhaven of in de middenmoot te eindigen.

 

Is topschutter zijn een prioriteit voor je?

Amin:

Is zeker geen prioriteit. Maar is het wel echt een heerlijk gevoel. Nu wil ik dit ook vast houden om te laten zien dat ik daar de kwaliteiten voor heb.

 

Wat wil je dit seizoen nog bereiken?

Amin:

Ik wil me in de kijker spelen voor eventueel andere ploegen. Hiermee wil ik niet zeggen dat ik maar 1 seizoen wil blijven voetballen bij eisden dorp. Ik wil dat mijn naam bekend word bij andere spelers/trainers. Als ik me sterk ontwikkel, dan lijkt het me ook leuk om een keer op te vallen bij de bondscoach van Nederland.

 

Wie is je grootste concurrent voor de topschutterstitel?

Amin:

Er zijn zoveel goede zaalvoetballers die makkelijk scoren. Ik vind diogo van halle gooik heel erg goed en steven dillien is ook een hele goede speler die het netje makkelijk kan vinden. Als je talent heb en hard werkt daarbij dan kan je veel bereiken en dat is mijn motto.