Overzicht Belgium -Italy (FUTSAL)

(25/9 – Gent) België – Italië 1-1

Onze Duivels Futsal hebben 1-1 gelijkgespeeld in hun eerste vriendschappelijke wedstrijd tegen Italië in de Tolhuis Sportarena in Gent.

De Duivels Futsal maakten dinsdag hun wederoptreden in een eerste van twee vriendschappelijke wedstrijden tegen de Azzurri.

Beide ploegen kozen onmiddellijk voor de aanval bij aanvang van deze vriendschappelijke wedstrijd en kregen meer dan enkele goede doelkansen. Het was uiteindelijk Ibrahim Adnane die de score opende in minuut 15 (1-0). De Italianen zetten onze doelman aan het werk, maar hij liet zich niet verschalken.

Na de pauze zakte de intensiteit amper. Italië kwam dicht bij de gelijkmaker na een hard schot dat werd gekeerd door de deklat van het Belgische doel. De Italiaanse kapitein Gabriel Lima zorgde nog voor de gelijkmaker in de 33e minuut. Eindstand: 1-1.

De tweede vriendschappelijke wedstrijd vindt nu woensdagavond plaats in de zaal Walravens in Morlanwelz. Voor onze Bondscoach Luca Cragnaz staan deze beide wedstrijden in het teken van de voorbereiding op de kwalificatiecampagne van het WK Futsal 2020.

Wedstrijdgegevens België: Claus (GK), Dujacquier, Moussaoui, Rahou, Paulus, Zaaf, Chaibai (c), Adnane, Ghislandi, Cordier, Carelo Aleixo, Larhaoui (GK), Ettalaki, Dahbi.

Doelpunten: 15′ I. Adnane (1-1), 33′ G. Lima.

(26/9 – Morlanwelz) België – Italië 2-1

Na het 1-1 gelijkspel dinsdag in Gent hebben onze Duivels Futsal Italië met 2-1 geklopt in een volle zaal in Morlanwelz.

Ondanks de Italiaanse dominantie bij aanvang van de wedstrijd kwam België al snel op voorsprong via Leonardo Carelo Aleixo (1-0). Deze voorsprong was echter van korte duur, de Italiaanse kapitein Massimo De Luca scoorde immers de gelijkmaker in de 10e minuut.

Ook de tweede helft verliep intensief en evenwichtig met doelkansen voor beide teams. De twee doelmannen acteerden op hoog niveau en toonden al hun klasse. Het was wachten tot de slotseconde en een mooie collectieve Belgische aanval die door Reda Dahbi werd afgerond, eindstand 2-1.

Wedstrijdgegevens België: Claus (GK), Dujacquier, Moussaoui, Rahou, Paulus, Zaaf, Chaibai (c), Adnane, Ghislandi, Cordier, Carelo Aleixo, Larhaoui (GK), Ettalaki, Dahbi.

Doelpunten: 7′ L. Carelo Aleixo (1-0), 10′ M. De Luca (1-1), 40’ R. Dahbi (1-2).

Bron: FUTSAL BELGIUM