Bouzambou (Permata Indah Mandokwari): “Altijd zin om nieuw avontuur aan te gaan”

Bouzambou (Permata Indah Mandokwari): “Altijd zin om nieuw avontuur aan te gaan”

Dag Said, eerst en vooral proficiat met je transfer naar Permata Indah Mandokwari. Het is niet de eerste keer natuurlijk dat je naar Indonesië trekt. Was het voor jou een evidente keuze om terug te kiezen voor dit avontuur?

Ja, eigenlijk wel. Ik heb mijn eerste periode hier een zeer goed avontuur gehad. Vanaf toen heb ik dan ook tegen mezelf gezegd dat het moment ik weer zo’n kans krijg ik deze zeker en vast zou grijpen. En deze kans heb ik dan ook een tijdje geleden gekregen dus hoefde ik niet te twijfelen. Het is ook een fantastisch mooie competitie die ongelofelijk hier ongelofelijk hard leeft. Het is gewoon een prachtig avontuur.

Je verlaat de competitie als topschutter. Hoe ging Groene Ster Vlissingen daar met om? En hoe denk jij daarover?

Uiteraard zijn we in goed overleg uit elkaar gegaan. We hadden hier ook afspraken rond gemaakt in het begin van de competitie. De hele club vindt het natuurlijk jammer. Maar iedereen van de club gunde het mij ook wel enorm, wat toch ook bijzonder mooi is. Zelf hou ik natuurlijk van avontuur en zij weten ook hoe ik ben en in elkaar zit. Voor mij was dit dus een logische keuze.

Er was ook meer interesse voor jou. Waren er hier interessante buitenlandse clubs bij?

Er waren inderdaad wel wat meerdere clubs geïnteresseerd in het buitenland. Uiteindelijk is de keuze voor mij gevallen op Indonesië.

Hoe ziet jouw leven eruit in Indonesië? Is het genieten van het avontuur en alles wat erbij hoort of toch vooral hard werken?

Ja, tuurlijk is het wel genieten. Maar het is ook vooral keihard trainen. Wij trainen hier 2 keer per dag. Maar uiteindelijk krijgen we ook wel voldoende onze vrije tijd.

Wat is vooral het verschil tussen het voetbal in Indonesië en dat in Nederland of België?

Hier staan ze momenteel tactisch en technisch nog niet zo ver zoals in Nederland en België. Maar gedisciplineerd en fysiek zijn ze dan weer wel zeer stek. Ook zijn ze hier bijzonder snel. Dat zijn eigenlijk de voornaamste verschillen voor mij persoonlijk.

Welke plaats denk je dat jullie terecht kunnen komen?

We moeten vooral hard werken en daarna zullen we wel zien waar we terecht komen en wat mogelijk is.

Je tekende een contract voor 2 maanden hier. Hoe ziet jouw toekomst eruit na deze 2 maanden? Een terugkeer naar Groene Ster Vlissingen of toch verder kijken naar andere eventuele interessante avonturen?

Ik wil mij eerst concentreren op mijn avontuur hier nog in Indonesië en daarna pas verder kijken. Ik heb best wel zin om weer een nieuw avontuur aan te gaan. Dit zo in België kunnen of in een ander land. Ik sta voor alles open.

Je bent nog maar 28 jaar. Wat is jouw ambitie is jouw carrière?  

Eerst en vooral proberen een zo hoog mogelijk zaalvoetbal niveau te halen. Maar daarnaast zoveel mogelijk avonturen aan te gaan en op deze manier zoveel mogelijk dingen te zien in de wereld. Natuurlijk ook het uiterste uit mezelf te halen door elke training en wedstrijd beter te worden.