SABABTI (FT Antwerpen): “Maar één plaats de belangrijkste en dat is nummer 1”

SABABTI (FT Antwerpen): “Maar één plaats de belangrijkste en dat is nummer 1”

Ahmed, ben je tevreden over het seizoen van de club momenteel?

Ik ben niet snel tevreden. Er zijn bij ons nog veel werkpunten in deze groep maar ook nog heel wat progressiemarge. Langs de andere kant hebben we ook al heel veel tegenslag gekend. We hebben nooit met een volledige, fitte kern kunnen trainen en spelen. Altijd was/is er iemand (langdurig) geblesseerd. Het is ook jammer dat we uit de beker liggen. De finale spelen was, dankzij de gunstige loting, een doelstelling. Die hebben wij, spijtig genoeg, niet behaald. Op Moeskroen hadden we kansen om misschien wel 3 wedstrijden te winnen maar lat/paal en een wereldmatch van hun keeper beslisten daar anders over. De focus ligt nu op de competitie en mits ieder fris en fit aan de play-offs begint zie ik ons daar wel een grote rol van betekenis spelen

Hoe verloopt het seizoen momenteel voor u persoonlijk?

Ik ben heel fit aan het seizoen begonnen. Ik had enorm veel zin in het seizoen en voelde me sterker dan ooit tevoren tot mijn knieschijfbreuk. Ik heb dan 2 maanden moeten revalideren en zelfs toen ik weer begon met voetballen voelde ik de naweeën van die blessure. Maar sinds kort ben ik verlost van alle pijn en kan ik weer voluit voetballen. Ik wil graag mijn niveau verder opkrikken en pieken tijdens de play-offs.

Welke club of speler is voor u de grootste verrassing van het huidige seizoen?

Ik vind dat Squadra Moeskroen en FMC Roselies het verrassend goed doen. En de topschutter van Moeskroen, Luka Jurlina, is ook de revelatie van het seizoen.

Van welke club of speler had u meer verwacht dit seizoen?

Ik had meer verwacht van Gelko Hasselt. Toch een ploeg met veel kwaliteit. Die zitten momenteel in een dipje maar ik weet zeker dat coach Carmelo hen weer op de rails kan krijgen.

Wie is voor u de beste speler die er momenteel rondloopt in 1ste nationale? Waarom?

Op dit moment vind ik Leo van Halle-Gooik uitmuntend presteren. Ondanks zijn leeftijd blijft hij dartelen over het plein. En dat verdient toch erkenning. Daarom hoop ik echt dat hij dit jaar de gouden schoen wint als bekroning van al die mooie jaren die hij hier in België heeft meegemaakt.

Geloven jullie nog steeds in de tittel of richten jullie je op het behouden van de 2de plaats?

In mijn ogen is er maar één plaats de belangrijkste en dat is nummer 1. Of je nu 2de, 3de of 4de eindigt maakt niet uit. Halle-Gooik is de favoriet. Dat weet iedereen maar dat wilt niet zeggen dat wij hen niet willen uitdagen en verslagen. Uit de heenmatch is ook gebleken dat ze top zullen moeten zijn om ons te verslagen. En als wij er alles aan hebben gedaan en we worden geen kampioen omdat er een andere ploeg beter is, dan kan ik daar met leven.

Jullie zijn het 3de best scorende team van de competitie maar toch vinden we bovenin de topschutterstand niemand van jullie terug. Hoe verklaar je dat?

Wij hebben niet echte goalgetters in de ploeg maar we hebben wel allemaal spelers die gemakkelijk 20 doelpunten per seizoen kunnen maken. Dat is een voordeel want als ploeg ben je dan nooit afhankelijk van 1 speler.

Wat zijn uw ambities nog in uw verdere carrière?

Mijn ambitie blijft hetzelfde. Zolang ik het mentaal en fysiek aankan blijf ik voetballen om zoveel mogelijk prijzen te winnen.