Martinus (Gelko Hasselt): “In de play-offs kan alles gebeuren”

Martinus (Gelko Hasselt): “In de play-offs kan alles gebeuren”

Jordany, ben je tevreden over het seizoen van de club momenteel?
Ik heb een dubbel gevoel omdat we 2018 minder zijn begonnen. Maar als we kijken naar de 1e seizoenshelft dan was het heel goed op de supercup na dan. We liggen uit de beker, dus kunnen we alles op de competitie gooien. We kunnen de resterende competitiewedstrijden gebruiken om met een gevoel de play-offs in te gaan.

Hoe verloopt het seizoen momenteel voor u persoonlijk?
Het is wennen en daardoor is mijn spel wisselvallig. Ik kan alleen maar hard blijven werken en me best doen voor het team en doen wat de coach van me vraagt.

Welke club of speler is voor u de grootste verrassing van het huidige seizoen?
Voor mij is Luka Jurlina wel de verassing van dit moment. Niet dat hij de beste speler is maar het aantal doelpunten dat hij al heeft gemaakt is tot nu toe wel indrukwekkend.

Van welke club of speler had u meer verwacht dit seizoen?
Op basis van de ranglijst van vorig jaar had ik Malle-Beerse iets hoger op de ranglijst verwacht.

Wie is voor u de beste speler die er momenteel rondloopt in 1ste nationale? Waarom?
Dat vind ik een moeilijke vraag. Het is maar hoe je naar het spelletje kijkt. Als ik M. Haram zie spelen straalt er een passie en rust vanuit zijn spel. Dat kan ik enorm waarderen maar ook om het spel van Ibrahim Adnane. Hij speelt heel efficiënt en effectief. Maar als ik één iemand moet kiezen dan kies ik voor de keeper van Halle Gooik, Xuxa.

Dromen jullie nog van de titel dit jaar? Of richten jullie je op een ander doel?
Zoals gezegd wij kunnen gaan focussen op de resterende competitie en in de play-offs kan alles gebeuren. We kunnen alleen ons best doen en dan zien waar ons schip strandt.

Denk je dat er nog iemand topschutter Luka Jurlina het moeilijk zal kunnen maken voor de titel van topschutter?
Ik hoop dat Ibrahim Adnane in de buurt kan komen toch nog in de buurt van hem kan komen en er uiteindelijk nog meer kan maken dan Luka.

Wat zijn uw ambities nog in uw verdere carrière?
Op clubniveau hoop ik zo lang mogelijk mee te kunnen doen om te prijzen. Op internationaal niveau hoop ik een keer een eindronde mogen mee te maken.