Hitou: “België heeft een streepje voor”
  •  Als jij een dream team moest maken van 5 spelers uit NL competitie, wie zouden dat dan zijn?

Manuel Kuyk zet ik tussen de palen, daarbij Teyfik Ceyar, Jamal El Ghannouti, Mohamed El Fahsi en Omar Zougaghi.

 

  • Zou jij graag ooit (of terug) in België actief willen zijn?

Ik denk daar voorlopig niet aan omdat ik hier bij een topclub beland ben. Amsterdam is tevens een mooie stad en ik ben hier graag. Later zal ik wel terug keren naar de Belgische competitie, maar op deze moment denk ik er totaal niet aan.

 

  • Volg je de Belgische competitie?

Natuurlijk volg ik de Belgische competitie. Tegenwoordig krijg je alle samenvattingen op Facebook, dus veel moeite hoef je er niet voor te doen.

 

  • Denk je dat het niveau in BE hoger ligt?

In het algemeen is het niveau ongeveer hetzelfde. België staat op tactisch vlak wat voor, dankzij de topbrazilianen die er zijn gepasseerd. In Nederland zijn alle spelers technisch, zelfs de doelmannen zijn hier technisch. In België gaat het ook meestal tussen 2 ploegen en in Nederland zijn er meerdere ploegen die strijden voor de prijzen.

 

  • Welke speler van uw eigen club presteert boven verwachting?

Ik kende de kwaliteiten van de oudere spelers die bij mij spelen, omdat ik ze ken van bij de top van het nationale team. De jonkies in onze ploeg presteren al van het begin van het seizoen top en die zullen nog belangrijk zijn in de topwedstrijden. Dan heb ik het over Abdessamad Attahiri, Nordin Oulad Ben Youssef en Ilias Bouzit.

 

  • Tevreden met jullie huidige ranking in de competitie of kan het toch nog beter?

Ik ben zeer tevreden met onze ranking in de competitie, wij staan eerst met maar 1 verliesmatch. Tevens staan we in de bekerfinale. Uiteindelijk moet het in de play-offs gebeuren, ranking maakt dus niet veel uit.

 

  • Voor welke club zou jij in BE willen uitkomen?

Ik heb 8 jaar in de A-ploeg van FT Antwerpen gevoetbald en vorig seizoen heb ik gekozen voor een nieuw avontuur in Nederland bij ZVV ‘t Knooppunt. Als er een ploeg is in België waar ik voor wil uitkomen dan is het Futsal Topsport Antwerpen.

 

  •  Tot slot, Binnenkort is er Nederland – Belgie.. Waag je jezelf aan een pronostiek?

De voorbije derby’s der lage landen eindigden meestal op een gelijkspel. Ik hoop dat we deze keer eens kunnen winnen. Nederland en België zijn ploegen van ongeveer hetzelfde niveau dus maandag en dinsdag zal er zeker spektakel te zien zijn in Almere!