Karim Bachar: “Zie ons maar als underdog”

Karim, FTA eindigt op plaats 3 en de heenronde zit er op, bent u tevreden met dit resultaat halverwege de competitie?

We staan op de plaats waar we op voorhand voor hadden getekend. Op sportief gebied hebben we enkel verloren op Halle Gooik en op Gelko Hasselt. Dit zijn dan ook de 2 ploegen die als grote favoriet aan het seizoen begonnen zijn.

Wat is momenteel het zwakke punt van dit FT Antwerpen?

Door het wegvallen van een aantal spelers sinds het begin van het seizoen hebben we het tot nog toe met een hele kleine kern moeten doen. De terugkeer van Achahbar was dan ook meer dan nodig.

Beginnen jullie versterkt aan de terugronde?

De spelersgroep heeft in de eerste ronde bewezen wat ze waard was en ze hebben nog groeipotentieel. Door de terugkeer van Achahbar beginnen we sowieso versterkt aan de terugronde. Het is niet enkel een extra speler maar vooral ook een kwaliteitsinjectie. Moest er zich een opportuniteit voordoen om nog een extra speler aan te trekken die een meerwaarde kan betekenen voor onze jonge spelersgroep, dan zullen wij het zeker niet nalaten.

Van welke speler van FP Halle Gooik raakte u onder de indruk?

Ze hebben heel wat spelers die het verschil kunnen maken. Ze hadden al heel wat topspelers lopen in hun kern. Die hebben ze serieus versterkt met een aantal Europese toppers. Rahou en Dujaquer vinden gemakkelijk de weg naar het doel. Grello is wel de speler die daar de lijnen uitzet. Wel ben ik verrast dat Sababti in het algemeen weinig speelminuten krijgt.

Van welke speler van Gelko Hasselt raakte u onder de indruk?

Gelko Hasselt is een collectief sterk geheel met heel wat jonge topspelers die zich willen bewijzen. Daarnaast heb je de ervaring van een speler als Harram die nog steeds laat zien dat hij een meerwaarde heeft voor deze jonge groep. Ik zie dat Adnane telkens weer opnieuw stappen vooruit zet. Hij is in de topwedstrijden telkens zeer bepalend voor Gelko Hasselt.

Zijn de plaatsen 1 en 2 haalbaar voor dit FT Antwerpen?

Op dit moment zijn die plaatsen moeilijk haalbaar voor Antwerpen. Zowel Halle Gooik als Gelko Hasselt hadden voor het seizoen de nodige transfers gedaan om voor de prijzen te spelen. Zij staan op dit moment op deze plaatsen en zullen meer dan waarschijnlijk ook onderling moeten uitmaken wie de sterkste is.

Wie was de sterkste tegenstander voor FTA in de heenronde?

Zonder twijfel de 2 ploegen die boven ons in het klassement staan. Halle Gooik troffen we in het begin van het seizoen. Toen al was gebleken dat ze heel wat kwaliteit en bakken ervaring hebben rondlopen. Ze straften onze fouten genadeloos af. Gelko Hasselt daarin tegen speelde iets sneller en met heel veel enthousiasme tegen ons. Ze hebben allebei hun sterktes. De bakken ervaring versus het jeugdig talent.

Verwacht u dat Noorderwijk nog mee zal spelen voor de 4de plaats?

Noorderwijk zal zeker een sterke terugronde spelen maar of dit genoeg zal zijn om op die 4de plaats te eindigen valt af te wachten. Ik ben vooral blij dat mijn goede vriend Kurt Gessner ondanks de mindere resultaten toch nog het nodige krediet krijgt van zijn bestuur. Hij verdient dit want hij is een zeer goede coach die met heel wat pech te maken heeft gehad in de heenronde.

schermafbeelding-2016-12-13-om-12-26-42