Interview Lieven Baert (FPHG) “Topfutsal maar.. wij moesten winnen”

Lieven Baert, 4-4 in de topper tegen Gelko Hasselt, met welk gevoel stond u deze ochtend op?

ik ben met een dubbel gevoel opgestaan. Enerzijds mag ge op het einde nog blij zijn dat je een punt pakt maar als je de match bekijkt moet je die altijd winnen. We hebben onszelf te kort gedaan, 2x paal en lat en dan valt de goal aan de overkant. Bovendien maken we de winning goal vlak voor tijd, de scheidsrechter fluit en dat is jammer want het was geen fout.

Wie was volgens u de sterkste pion bij Gelko Hasselt?

Ik vond Hasselt een goed geheel hebben, zonder echte uitschieters. Adnane blijft uiteraard een topper en was ook beslissend

Wie is de mentale winnaar volgens u, FPHG of Gelko Hasselt ?

De mentale winnaar is moeilijk te zeggen. De rangschikking blijft in ons voordeel en ook de wedstrijd was dat gisteren maar als pure winnaar wil je uiteraard alles winnen.

Top futsal, spektakel voor het publiek.. is Gelko Hasselt de sterkste tegenstander waar jullie dit seizoen al tegen gespeeld hebben? 

Het was gisteren een totaalspektakel denk ik… volle tribunes, goeie wedstrijd … alles zat erin. Het futsal heeft meer van deze matchen nodig! Hasselt is absoluut de beste tegenstander maar daar hebben we ook niet aan getwijfeld. Ze speelden gisteren met veel grinta en scoorden als het moest

Volgens sommige stemmen ging FPHG doelman XUXA enkele malen in de fout, klopt dit volgens u?

Xuxa een steen werpen lijkt me totaal niet aan de orde. Hij is en blijft de beste doelman op de Belgische velden. Ik denk dat we andere doelpunten in verpakking hebben weggeven.

De heenronde zit er op, wie is volgens u de surprise van de competitie?

Ik heb in de heenronde weinig verrassingen gezien. Geen ploegen die boven zichzelf uitstegen al moet Ik kom zeggen dat Malle wel indruk maakte op mij!

Van wie verwacht u een sterke terugronde?

Ik denk dat de terugronde een gelijkaardig beeld zal werpen… de 4 playoffploegen lijken gaan vliegen te zijn behoudens een mirakel. We gaan een heel close competitie krijgen waarin nog niets gezegd is! Top voor het futsal toch

schermafbeelding-2016-12-10-om-12-30-11

BRON: PAJOT SPORT