Exclusief interview: Lorenzo Martinez Bernal (Gelko Hasselt)

Exclusief interview: Lorenzo Martinez Bernal (Gelko Hasselt)

Hey Lorenzo, u bent toch wel een spraakmakende transfer in de Belgische competitie. Had u zelf ooit verwacht om in Belgie aan de slag te kunnen gaan? 
In tegendeel ik had zelfs nooit verwacht om een Futsal prof te kunnen worden en al helemaal niet in Belgie. Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb en momenteel meemaak, door futsal kan ik de wereld doorkruisen en ik kan niet wachten om mijn eerste wedstrijd te spelen voor de fantastische club die Gelko Hasselt toch is !

U bent lid van de nationale futsal beloften van Spanje, dat is niet niks !

Mijn selectie kwam echt onverwacht, de coach Miguel Angel Carbonell was namelijk de vader van een van mijn beste vrienden met wie ik opgegroeid was. Het was een echte beloning voor mijn harde werk. Ook zijn zoon had een selectie beet, het was een droom die uitkwam.

Droomt u er van om ooit uit te komen voor het nationale team van Spanje?

Natuurlijk is dat een grote droom van mij. Feit is dat Spanje heel veel goede doelmannen telt dus ik ben realistisch genoeg om te weten dat dat zeer moeilijk zal worden, maar zeg nooit nooit. Ik ben nog jong en had ook nooit verwacht te staan waar ik op dit moment sta. Het enige wat ik kan en zal doen is 200% mijn best doen elke week opnieuw. De rest komt vanzelf.

Wat weet je al over de Belgische futsal competitie?

Ik ben al heel wat te weten gekomen via Gonzalo die al bij Gelko speelde vorig seizoen, en natuurlijk ook van mijn makelaar Gusty. Hij vertelde me dat Hasselt net de duimen moest leggen voor FP Halle-Gooik maar dat er ook andere topteams als FT Antwerpen en FT Charleroi meedingen voor de titel.

De Belgische competitie is groeiende dus laat ons hopen dat dat zo blijft.

Wat is je beste kwaliteit als doelman?

Ik denk dat mijn reflexen zeker een pluspunt zijn, ook ben ik mondeling steeds aanwezig. Ik laat het zeker niet na om mijn team als doelman te coachen en hen een positief gevoel van vertrouwen te geven.

Maar het is nogal vreemd om mijn kwaliteiten aan te halen, dat kan je beter vragen aan mijn ex-trainers.

Bij FP Halle-Gooik loopt nog zo een topdoelman rond, net zoals ze vele andere internationale topspelers hebben boezemt je dat angst in?

Kijk, zolang wij als collectief trainen en spelen moeten wij van niemand bang hebben. In onze groep zit een uitstekende teamsfeer. We zijn een hechte groep, nu al ! En dat zal een van onze troeven worden.

Wat verwacht u van komend seizoen?

Succes ! Ik wil dat onze supporters met plezier naar onze wedstrijden komen kijken. De weg naar succes is lang en alleen door hard te werken kunnen we slagen.

Wie is u favoriete keeper in het futsal?

Wel, je kan zeggen dat dat Cristian Dominguez is, hij is echt mijn idool

Bedankt voor dit interview en veel succes !

Leave a Reply

Your email address will not be published.